Letitia van der Merwe

Nederlands noordelijke halfrond

gallery/five steps black text compri 3x3cm
jeuk...


Begint het bij jou ook zo te kriebelen? Ik ben dol op zaadjes en na mijn winterslaap wil ik weer aan de slag! Ja, je kunt in februari beginnen – binnenshuis wel te verstaan – met tomaat (Solanum lycopersicum), prei (Allium ampeloprasum var. porrum), bieslook (Allium fistolosum), sla (Lactuca sativa) en pepertjes (Capsicum spp.). Met ons kort groeiseizoen hier rond de 53e breedtegraad is het ook verstandig. Dan hebben de plantjes een voorsprong wanneer ze lekker naar buiten
kunnen. 
Ik gebruik van die papieren bekertjes, zeg maar "seeds to go". Lees hier verder... 

 

Klik op de knop voor jouw situatie:

Sow a Seed
over mijn boek

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
Een op de drie kinderen in de wereld heeft een nutriëntentekort. De belangrijkste oorzaak van voorkombare blindheid bij kinderen, is een gebrek aan vitamine A. Toch levert één kopje gekookte pompoen 171% van de dagelijkse behoefte aan Provitamine A. En het is zo'n makkelijke groente om te groeien. Overal. Zijn we vergeten hoe je een simpele pompoen moet groeien? Zijn we gek geworden?

Dit boek neem jou door de stappen om jouw eigen vaardigheden te ontwikkelen om in jouw eigen voedsel te voorzien — of je

  • weinig of veel poen hebt
  • in een appartement woont of een grote tuin hebt
  • veel zon of weinig water hebt.

We kunnen allemaal iets doen aan de wereldvoedselcrisis en onze eigen voedselzekerheid. In vijf stappen neem ik jou van makkelijke, naar iets moeilijker vaardigheden:

  1. Zaai een zaadje
  2. Verzorg het plantje
  3. Eet een boom!
  4. Red de bij
  5. Geef het door

Het boek is gebaseerd op de principes van permacultuur, die ik aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg. Verder is dit rijkelijk gevuld met tekeningen en plantographics — lijsten van planten geschikte voor verschillende situaties. Ik ben volop bezig en hoop om dit gereed te hebben het plantseizoen 2019. In de tussentijd, lig ik steeds een groter tipje van de sluier op deze site!

En hoop dat jij ook binnenkort begint met 

Stap 1 Zaai een Zaadje!
 

waarom al die botanische namen?

Ik hoop om lezers vanuit de hele wereld te bereiken – ik wil vooral mensen helpen die het moeilijk hebben. Gewone plantnamen zijn in elke taal, streek en land weer anders. Botanische namen zijn door slimme wetenschappers bedacht om internationaal dezelfde te zijn. Naast de gewone naam geef ik dus ook de botanische naam zo dat iemand uit een ander land makkelijk dezelfde plant (of een naast familielid) kan vinden.